گردن درد عصبی | علائم گردن درد عصبی و درمان آن

گردن درد عصبی با توجه به عنوانی که دارد از استرس، اضطراب و مشکلات عصبی سرچشمه می‌گیرد. استرس نقش مهمی در ابتلای افراد به گردن درد دارد، بنابراین با کنترل استرس می‌توان از بروز این عارضه جلوگیری کرد. زمانی که سطح استرس به بالاترین سطح برسد موجب سفت شدن عضلات گردن و در نتیجه درد گردن می‌گردد.

گردن دردهای مزمن عصبی نیز می‌توانند به علل مختلفی از جمله افسردگی، خستگی و تحریک پذیری روی دهند که افراد در طول زندگی با آنها مواجه هستند. به مرور این درد تبدیل به یک عادت شده و درمان آن را با سختی همراه می‌سازد. به طور کلی گردن دردهای عصبی متفاوت از دیسکوپاتی گردن هستند. در این مقاله توضیحات بیشتری در خصوص درد گردن عصبی، علائم و درمان آن ارائه خواهیم داد.

تاثیر استرس بر گردن درد عصبی

استرس را نمی‌توان دلیل قطعی وقوع گردن درد دانست اما در ایجاد درد در نواحی پایین گردن بی تاثیر نیست. نتیجه آزمایشات بر روی مبتلایان به این عارضه نشان داده است که میزان استرس تاثیر بسزایی بر شدت گردن درد دارد. اغلب این بیماران مبتلا به گردن درد عصبی استرس بالایی را در طول زندگی تحمل می‌کنند. بر همین اساس طبق جدیدترین روش‌های درمانی به این اشخاص کمک می‌شود تا آرامش بیشتری در زندگی داشته و به کنترل استرس خود بپردازند.

گردن درد عصبی و علائم آن

مهمترین علائم بروز گردن دردهای عصبی

گردن درد عصبی معمولاً با علائمی از جمله درد زیاد در نواحی پشت سر، خستگی و درد در ناحیه شانه‌ها، تحت فشار بودن مهره هفتم در پشت گردن و سرگیجه همراه هستند.

طبق مطالعات صورت گرفته بر روی مبتلایان گردن درد مزمن عصبی مشخص شده که این افراد دچار استرس، اختلالات روانی و اجتماعی نسبتا شدیدی هستند. علائم گردن درد عصبی در این افراد شدت بیشتری داشته و مدت طولانی‌تری به این عارضه مبتلا می‌شوند که درصد بهبودی آنها نیز بسیار کم است. بنابراین در صورت ابتلا به افسردگی شدید و یا داشتن سطح اضطراب و استرس بالا حتماً برای کنترل و درمان آن تحت نظر پزشک قرار بگیرید.

درمان گردن درد عصبی

از بهترین روش های درمانی برای درمان گردن دردهای عصبی می‌توان به ورزش اشاره کرد. انجام تمرینات ورزشی موجب می‌شود تا جریان خون شما افزایش یافته و عضلات بدن تان پیوسته در حال حرکت باشند. بر همین اساس انجام تمرینات ورزشی گردن روشی مناسب جهت تسکین درد و درمان گردن درد عصبی خواهد بود.

برای این منظور شما می‌توانید از پزشک معالج خود سوال نمایید که چه تمرینات ورزشی برای شما مناسب و بی‌خطر هستند.

همچنین داشتن رژیم غذایی سالم در کاهش میزان استرس بسیار موثر است. از نوشیدنی‌های دارای کافئین مانند قهوه تا حد ممکن خودداری کرده، چرا که کافئین ضمن ایجاد اختلالات در خواب شبانه باعث آشفتگی روحی در فرد می‌گردد. همچنین سیگار را ترک کنید زیرا میزان خونرسانی به رگ‌های گردن را کاهش می‌دهد.

دکتر آرمان طاهری فوق تخصص فلوشیپ درد

سایر روش‌های درمانی درد گردن عصبی

چنانچه مبتلا به عارضه گردن درد عصبی هستید و تمایل به بهبودی سریع دارید، بایستی گردن خود را به تدریج حرکت دهید. استراحت طولانی مدت عضلات گردن باعث گردن درد عضلانی می‌شود و تا بعد از چند روز مجدداً دچار درد شدیدتری در این ناحیه شوید. در ادامه به معرفی روش‌های درمانی ساده برای بهبود درد گردن عصبی می‌پردازیم.

بهره‌گیری از تکنیک‌های آرامش

انجام تکنیک‌های ساده‌ای از جمله تنفس عمیق، موسیقی درمانی، پرداختن به کارهای هنری، یوگا و… نقش مهمی در درمان عارضه درد گردن ناشی از استرس دارند.

ماساژ درمانی

ماساژ درمانی از روش‌های عالی برای کاهش اضطراب و بهبود گردن دردهای عصبی است چرا که موجب گردش بیشتر خون در عضلات دردناک می‌گردد.

حرکات چرخشی گردن

انجام حرکات چرخشی گردن نیز برای بهبودی درد عصبی این عضو بسیار موثر هستند. برای انجام چرخش گردن ابتدا به جلو نگاه کنید، در حرکت بعدی سر را به یک سمت بچرخانید، در حالی که چانه خود را در یک سطح قرار داده‌اید، این عمل را ۵ بار از هر سمت تکرار کنید.

حرکات کششی گردن

حرکات کششی نیز به مقدار مطلوب باعث کاهش گردن درد عصبی و بهبودی آن می‌گردد. برای این امر چانه خود را به سمت جلو کشیده و گلو را دراز نمایید، بقیه اعضای بدن را ثابت نگه دارید. این عمل را به مدت ۵ ثانیه انجام داده و سپس چانه خود را به سمت عقب کشیده و ۵ ثانیه در همان حالت نگهدارید. هر کدام از این حرکات را ۵ بار به سمت عقب و جلو تکرار نمایید.

حرکات دوار شانه

ابتدا بایستید و شانه‌های خود را کاملاً صاف نمایید. سپس شانه‌ها را به صورت دایره‌ای حرکت داده و پایین بیاورید. این عمل را برای جهت دیگر نیز تکرار نمایید.

انجام تمرینات مقاومت

به صورت نشسته یا ایستاده دست چپ خود را درست کنار سر و بالای گوش قرار دهید. در حالتی که سر مستقیم نگه داشته شده، آن را به آرامی به دست خود فشار دهید. سپس همین حرکت را با دست راست نیز انجام دهید.

درمان گردن درد عصبی

انجام حرکات ورزشی برای چه کسانی نامناسب است؟

در مواردی که گردن درد عصبی بسیار شدید بوده و با ضعف زیادی در ناحیه بازو یا دست همراه است توصیه می‌شود از انجام حرکات ورزشی فوق خودداری کنید. چنانچه در زمان انجام این تمرینات با چنین حالتی روبرو شدید بهتر است تمرینات ورزشی را متوقف کرده و به پزشک متخصص مراجعه کنید.

چه زمانی گردن درد عصبی متوقف می‌شوند؟

گردن درد عصبی از دردهای شایع در جامعه حال حاضر به شمار می‌آید. این دردها اغلب در عرض چند ساعت یا نهایتاً یک روز برطرف می‌شوند، اما احتمال اینکه تا دو هفته طول بکشند، نیز وجود دارد. به طور کلی بین ۴ تا ۶ هفته زمان برای بهبودی کامل نیاز است. بنابراین با وجود باقی ماندن درد تمرینات ورزشی را همچنان بین شش تا هشت هفته ادامه دهید.

سخن پایانی

همانطور که اشاره شد درصد ابتلا به گردن درد عصبی ارتباط مستقیمی با میزان مواجهه افراد با استرس و اضطراب دارد. بر همین اساس توصیه می‌شود که بر استرس خود مدیریت داشته و تا حد ممکن نگرش مثبت در زندگی ایجاد کنید. علاوه بر این انجام تمرینات ورزشی مناسب گردن باعث حرکت عضلات و افزایش گردش خون در نواحی گردن شده و روند بهبودی را تسریع می‌بخشد.

1 دیدگاه دربارهٔ «گردن درد عصبی | علائم گردن درد عصبی و درمان آن»

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا