چگونه درد مزمن را تسکین دهیم؟ | 4 روش تسکین درد مزمن
تسکین درد مزمن یکی از اهداف مهم هر کلینیک درد است. کما اینکه بسیاری از متخصصان امروزی از داروهای تسکین دهنده، تکنیکهای روانشناختی، تمرینات فیزیکی و روشهای تکمیلی برای این امر بهره میگیرند. در عین حال، راهکارهای جدیدی وجود دارد مثل اوزون تراپی، فیزیوتراپی، تزریق دیسکوژل و ارتوکینتراپی که در این مقاله به آنها میپردازیم تا بدانیم با استفاده از آنها چگونه میتوانیم دردهای مزمن را تسکین بدهیم؟
اوزون تراپی چگونه به تسکین درد مزمن کمک میکند؟
آیا تا به حال اسم اوزون تراپی به گوشتان خورده؟ حتما میدانید که اکسیژن مورد استفاده برای استفاده بالینی در پزشکی است که در دوزهای دقیق درمانی تجویز میشود و هرگز از طریق استنشاق به بدن بیمار وارد نمیشود. اوزن درمانی کاملاً مستند بوده و برای درمان عفونتها و دردهای مزمن، زخم ها، بیماری لایم، آرتریت روماتوئید، سرطان، کولیت اولسراتیو، لوپوس و تا صد و چهارده بیماری استفاده میشود!
همچنین، در طول جنگ جهانی اول، پزشکان برای از بین بردن خاصیت ضد التهابی و ضد باکتریایی، اوزون را به صورت موضعی درمان کردند و بعداً توانستند آب آشامیدنی را ضد عفونی کنند تا به عنوان اسپری یا کمپرس در دندانپزشکی استفاده شود.
به طور خلاصه باید گفت همان طور که اوزن هوای تنفسی ما را تصفیه میکند، با اتصال و از بین بردن انتخابی باکتریها، قارچها، انگلها، کپک، مخمر و ویروس به عنوان سم زدایی برای بدن ما نیز عمل میکند. اوزون درمانی باعث افزایش تولید ترکیبات مبارزه کننده با سرطان و تقویت قسمتهای مختلف سیستم ایمنی بدن میشود که توسط عفونت مزمن و سرطان سرکوب میشوند. اوزن درمانی کمک میکند تا رشد سلولهای سرطانی انسان از پستان، ریه و رحم تا ۴۰-۹۰٪ متوقف شود.
نکته حائز اهمیت این است که اوزون درمانی بدون ایجاد صدمه به سلولهای سالم، سلولهای سرطانی را به طور انتخابی از بین میبرد! جالب است بدانید بیش از چهل و پنج هزار پزشک در بیش از پنجاه کشور در سراسر جهان برای درمان موفقیت آمیز بیماران مبتلا به بیماری لایم، کولیت اولسراتیو، فیبرومیالژیا، زخمهای دیابتی، آرتریت روماتوئید ، HPV و هپاتیت B و C از این درمان بهره گرفتهاند و این حتی نیمی از لیست اوزون درمانی نیست که میتواند برای سلامتی شما نتیجه مثبت داشته باشد.
سهم فیزیوتراپی در کاهش درد مزمن چقدر است؟
نام این روش درمانی را حتما بسیار شنیدهاید و چه بسا ممکن است خودتان از آن بهره برده باشید اما فیزیوتراپی دقیقا چگونه به کاهش و تسکین درد مزمن کمک میکند؟ در این روش درمانی که تا کنون موفقیتهای بسیاری را نصیب افراد دردمند کرده است با استفاده از دستگاههای جدیدی توسط فرد فیزیوتراپیست در نقاط مختلف بدن به حرکت در میآید و در نتیجه درد محل مورد نظر را به شکل چشم گیری کاهش میدهد.
در طی انجام آن علاوه بر ابزار های مخصوص از انجام تمرینات ورزشی صحیح نیز برای بهبودی سریع و نتیجه ای مطلوب کمک میگیرند. به عنوان مثال میتوان گفت آن دسته از کسانی که از انواع درد های عضلانی رنج میبرند میتوانند تاثیر بسیار مثبتی از روند درمانی خود در فیزیوتراپی برخوردار شوند.
اگر درد از عضله یا گروه عضلانی نشأت گرفته باشد، ممکن است بیمار برای ارزیابی به یک فیزیوتراپیست ارجاع شود. درگیری عضله، رباط و تاندون ممکن است دردی همراه با ضعف، تنگی یا الگوی حرکتی نابه جا را نشان دهد. سپس فیزیوتراپیستها می توانند ارزیابی کنند که آیا یک برنامه توان بخشی شخصی میتواند درد را تسکین دهد یا خیر و در نهایت یک تصمیم درست و منطقی برای آن میگیرند که هر چه بیشتر به نفع بیمار باشد.
آیا تزریق دیسکوژل درد مزمن را میکاهد؟
دیسکوژل چیست؟ آیا نام آن را تا امروز شنیده بودید؟ این عامل درمانی، مادهای است که در برابر اشعه ایکس نفوذ ناپذیر است و بر اساس الکل و سلولز و محصولات تنگستن ساخته شده است. به صورت ژل است و تزریق آن در دیسک باعث تغییرات مولکولی داخل دیسک میشود. الکل موجود در این ترکیب به عنوان یکی از قدیمیترین روشهای درمان فتق دیسک پیشنهاد شده است. روشهای قدیمی که از الکل مایع استفاده میکردند، به دلیل صدمهای که الکل میتواند به بافت عصبی نخاع نشت کند، منسوخ شد.
استفاده از الکل در دیسکوژل ها به عنوان ترکیب ژله مانع ترشح این ماده از فضای دیسک پس از تزریق میشود. خصوصیات شیمیایی الکل تزریق شده به دیسک باعث تغییر در ساختار مولکولی مواد داخل دیسک شده و باعث کاهش آب داخل دیسک و کاهش فشار داخل دیسک میشود.
در حقیقت، دیسکوژل مادهای ایمن و ساخته شده از الکل است که به فضای دیسک تزریق میشود و پس از تزریق، سفت شده و حالت پنبه ای پیدا میکند. تزریق دیسکوژل به دیسک در اتاق عمل بخش رادیولوژی مداخلهای، معمولا بدون بیهوشی و با بی حسی موضعی انجام میشود و بیمار چند ساعت پس از عمل مرخص میشود. ذکر این نکته ضروری است که این کار توسط دستگاه فلوروسکوپی انجام میشود.
ارتوکین تراپی چیست و چگونه درد مزمن را تسکین میدهد؟
اگر انسان به روزی باشید، لابد درباره ارتوکین تراپی هم شنیدهاید و میدانید این روش درمانی یک روش منحصر به فرد در درمان دردهای مفصلی ناشی از آرتروز زانو ، درد پشت، تاندون، رباطها و عضلات بدون استفاده از داروها یا سایر مواد شیمیایی است. ارتوکین درمامی یک روش درمانی کاملاً بیولوژیکی است زیرا فقط از پروتئینها و فاکتورهای درون زا برای درمان استفاده میکند.
درمان ارتوکین از سال ۱۹۹۷ مورد استفاده قرار گرفته است و از آن زمان تاکنون بیش از ۲۰۰۰۰۰ بیمار با موفقیت درمان شده اند. استفاده از این روش درمان همزمان قسمتهای بیشتری را در بدن امکان پذیر میکند و این ماده بر اساس مواد خاصی است که در بدن خود بیماران یافت میشود و به همین دلیل آنها به راحتی پذیرفته میشوند. درمان ارتوکین با استخراج خون خود بیماران آغاز میشود و سپس دستکاری میشود و سپس به عنوان داروی ضد التهاب برای کاهش درد مزمن و آرتروز مجدداً به بدن وارد میشود.
این فرآیند حدود ۵۹ میلی لیتر خون را از بازوی بیمار خارج میکند، سپس در دمای کمی بالاتر انکوبه میشود. سپس مایع در سانتریفیوژ قرار میگیرد تا قسمت های تشکیل دهنده آن جدا شود. لایه زرد مایل به زرد دارای عواملی است که تصور میشود یک عامل آرتروز را که به عنوان اینترلوکین ۱ شناخته میشود متوقف میکند، که باعث تحلیل رفتن مفاصل و تجزیه غضروف میشود. آن سرم به ناحیه آسیب دیده بیمار تزریق میشود. این روش باعث کاهش درد و ناراحتی در مفصل میشود. درمان به طور کلی ۵ روز طول میکشد. تزریق سالانه بیمار برای تسکین ناراحتی مفصل طبیعی است. آرتروز زانو، ران، شانه، آرنج، مچ پا، صدمات ضربه ای غضروف مفصل با استفاده از این روش با موفقیت درمان میشود.
علاوه بر این، این روش هم چنین برای درمان پارگی عضلانی آسیب زا، تغییرات پاتولوژیک تأثیرگذار بر تاندونها و رباطها و همچنین سایر شرایط التهابی و پس از سانحه استفاده میشود. باید دانست نتایج ارتوکین درمانی از موردی به مورد دیگر متفاوت است. هرچه میزان آسیب غضروف یا سایر بافتها در ابتدای درمان کمتر باشد، اثرات مثبت درمان بیشتر خواهد بود. این روش درمانی همیشه به بیمارانی که از سلامتی خوبی برخوردار هستند توصیه میشود.
کلام آخر
بعضی از بیماران انتظار دارند شیوه درمانی کاهش درد بر اساس تصورات آنها از بدن خودشان و نوع درمان برنامهریزی شود. باید گفت وقتی شما به پزشکتان اعتماد میکنید، بهتر است این را بدانید که او با تکیه بر دانش و تجربه خود بهترین شیوه را برای شما برمیگزیند، بنابراین در عمل به دستورات پزشکی کادر درمان کوشا باشید.
برای درمان دردهای مزمن بسیار حائز اهمیت است که به چه دکتری باید مراجعه کنید. علاوه براین به دلیل اینکه دردهای مزمن ممکن است در نقاط مختلفی از بدن ظاهر شوند، مشکل و سوالی که برای بسیاری از بیماران مطرح است این است که به چه پزشک مراجعه کنند؟
باید پاسخ داد شما باید به متخصص و فلوشیب درد مراجعه نموده، و درباره نواحی تحت تنش با او مشورت کنید. البته باید توجه داشته باشید که مراجعه به پزشک با سابقه و بادانش کافی بسیار اهمیت دارد. دکتر آرمان طاهری متخصص و فلوشیپ درد، از اساتید برجسته دانشگاه علوم پزشکی تهران بوده و فارغ التحصیل از کشور استرالیا میباشند. دکتر آرمان طاهری یکی از پزشکان سزشناس و حاذق در زمینه درمان دردهای مزمن در تهران میباشند.