10 روش درمان خانگی گردن درد
امروزه بسیاری از افراد به دنبال روش درمان خانگی گردن درد هستند. گردن درد به دلایل مختلفی از جمله نشستن و ایستادنهای طولانی مدت و نادرست، فشارهای عصبی و دیگر فعالیتهای روزمره به وجود میآید. البته چنانچه آسیب و درد گردن به واسطه حوادث باشد بهتر است از انجام درمانهای خانگی خودداری کرده و به پزشک مراجعه کنید. در این مقاله قصد داریم ضمن بررسی انواع گردن درد، ۱۰ روش خانگی برای درمان این عارضه را خدمت شما عزیزان معرفی کنیم.
گردن درد و انواع آن
در عصر ماشینی حاضر انواع گردن دردهای حاد و مزمن وجود دارد که ممکن است شما نیز کم و بیش یک یا چند نوع از آنها را تجربه کرده باشید. قبل از اینکه درباره درمان گردن درد در منزل بپردازیم بهتر است ابتدا با انواع این دردها بیشتر آشنا شوید.
گردن درد از نوع عضلانی
گرفتگی و کشیدگی عضلات در ناحیه گردن نوعی گردن درد حاد به شمار میآید که اغلب افراد حداقل یک بار در طی زندگی آن را تجربه کردهاند. بر اثر این عارضه انتظار می رود که فرد احساس گرفتگی و سفتی در ناحیه گردن داشته باشد و همچنین هنگام حرکت دادن آن دچار درد زیادی شود.
اضطراب و سطح استرس بالا از مهمترین دلایل بروز گردن درد عضلانی در افراد است. البته جای نگرانی وجود ندارد چرا که شما میتوانید این نوع گردن درد را در منزل به راحتی درمان کنید.
گردن درد ناشی از بیماری فاست
گردن دارای مفاصل فاست است که میان دو مهره قرار دارد. این مفاصل ممکن است به دلیل بروز برخی بیماریها تحلیل رفته و از بین بروند. بدین ترتیب شخص درد شدیدی در نواحی شانه و گردن احساس خواهد کرد. در صورت ابتلا به بیماری فاست از انجام درمان گردن درد در خانه خودداری کرده و سریعاً به پزشک متخصص مراجعه کنید.
گردن درد از نوع عصبی
از دیگر گردن دردهای شایع و حاد میتوان به گردن درد عصبی اشاره کرد. این درد به واسطه تحریک شدن عصبهای نواحی گردن بروز کرده و فرد احساسی همانند سوزش یا سوزن سوزن شدن دارد. بهترین راه درمان خانگی این نوع گردن درد انجام ماساژ است که در این مقاله روش صحیح انجام آن را توضیح خواهیم داد.
گردن درد ناشی از آسیبهای استخوانی
نوعی گردن درد نیز وجود دارد که ممکن است به دلیل حادثه منجر به ضربه، شکستگی و صدمه در این ناحیه شود. شما میتوانید در منزل با استفاده از روشهای خانگی تا حدودی از درد و التهاب این نوع گردن درد بکاهید، اما برای درمان گردن درد بایستی به پزشک مراجعه کنید.
مهمترین علائم گردن درد
گردن دردها با توجه به انواع مختلفی که دارند دارای علائم متفاوتی نیز هستند که در ادامه با برخی از آنها آشنا خواهیم شد.
احساس گرفتگی در گردن
احساس گرفتگی و سفت شدن گردن میتواند باعث بروز درد شدید و کاهش دامنه حرکتی در نواحی گردن شود.
درد شدید و تیز گردن
برخی از دردهای گردنی بسیار تیز هستند و در ناحیه مشخصی روی میدهند که با حرکت دادن شدت آن بیشتر خواهد شد.
سردرد
بروز سردرد از جمله سردرد سرویکوژنیک نیز از دیگر عوارض گردن درد است.
منتشر شدن درد گردن
برخی دردهای ناحیه گردن ممکن است به سایر نواحی بدن مانند شانه، سر، بازوها و…نیز انتشار یابند. این انتشار در مواردی که گردن درد به واسطه تحریک عصبها روی داده، بسیار شایع تر است. بر این اساس فرد درد نواحی شانه و دستان را به شکل سوزن سوزن تجربه میکند.
شایع ترین علل گردن درد
برای اینکه راه های درمان گردن درد مزمن و حاد موثر واقع شود بایستی ابتدا علل آن مشخص گردد. در ادامه به شایعترین علل گردن درد اشاره میکنیم.
- استفاده طولانی مدت از رایانه و قرار گرفتن گردن در شرایطی نامناسب
- نشستن های نادرست و طولانی مدت بر روی صندلی
- استفاده طولانی مدت از تلفن همراه و قرارگیری گردن در وضعیتهای نامناسب
- صدمات ناشی از انجام تمرینات ورزشی
- فشار بیش از اندازه به عضلات بر اثر بلند کردن لوازم بسیار سنگین
- بروز ضربه به سر
- اصابت ضربات شدید به گردن به واسطه حوادث
10 روش خانگی درمان گردن درد
در این بخش از مقاله ۱۰ راهکار خانگی درمان گردن درد مزمن و حاد را خدمت شما بیان میکنیم تا بتوانید در صورت بروز این عارضه دردهایی که به واسطه گرفتگی عضله یا عصب به وجود آمده را بهبود ببخشید.
انجام ماساژ
ماساژ از راهکارهای خانگی برای برطرف کردن گردن درد است که موجب افزایش گردش خون در این نواحی میگردد. این روش قدیمی در عین حال بسیار مطمئن بوده و در صورت انجام صحیح عارضهای برای فرد به دنبال ندارد. از آنجا که گردن از اعضای مهم و حیاتی بدن به شمار میآید بایستی قبل از درمان ابتدا علت آن مشخص شود. چنانچه درد گردن به دلیل حرکت ناگهانی، گرفتگی و یا کشش عضلات باشد انجام ماساژ از روشهای کاربردی برای برطرف کردن درد خواهد بود.
سرما یا گرما درمانی
از روشهای بسیار موثر خانگی برای کاهش گردن درد میتوان به استفاده از کمپرس سرد یا گرم اشاره کرد. با گذاشتن کمپرس میتوان ضمن کاهش درد، گرفتگی عضلات را در ناحیه گردن برطرف کرد.
آب درمانی
آب درمانی و انجام ورزشهایی مانند شنا نیز به کاهش گردن درد کمک میکند. همچنین گرفتن حمام آب داغ نیز برای باز شدن ماهیچههای گردن بسیار مناسب است.
بهره گیری از دستگاه فیزیوتراپی در منزل
دستگاههای فیزیوتراپی در بازار وجود دارد که برای استفاده در منزل طراحی و تولید شدهاند. درمان گردن درد با استفاده از این دستگاهها در صورتی توصیه میشود که روش استفاده صحیح و اصولی کار با دستگاه را آموزش دیده باشید.
استفاده از داروهای مسکن
برخی از گردن دردهای حاد را میتوان با استفاده از داروهای مسکن مانند استامینوفن، ایبوپروفن و متوکاربامول کاهش داد.
بهره گیری از TENS
TENS از دیگر روشهای فیزیوتراپی گردن به شمار میآید که در طی آن پالسهای الکتریکی ضعیفی بر روی پوست ایجاد شده که منجر به کاهش درد گردن میگردد.
استفاده از زنجبیل و زردچوبه
از جمله گیاهان موثر و سودمند برای رفع گردن درد میتوان به زنجبیل و زردچوبه اشاره کرد. شما میتوانید زردچوبه و زنجبیل را به همراه مقداری عسل و شیر داغ ترکیب کرده و با خوردن این معجون گردن درد خود را کاهش دهید.
بهره گیری از گردن بندهای طبی
رایج ترین درمان گردن درد مزمن در خانه استفاده از گردن بندهای طبی است. این گردن بند باعث محدودیت در حرکت و فعالیت گردن شده و همچنین میزان فشار ناشی از وزن سر را بر روی گردن کاهش میدهد. این عمل تا حدودی منجر به کاهش درد گردن میشود، اما بایستی به توصیههای پزشک در مورد استفاده از آن نیز توجه داشت.
سرکه سیب روشی سنتی برای درمان درد گردن
سرکه سیب از جمله روشهای طبیعی و سنتی است که برای درمان درد گردن در منزل از آن استفاده میکنند. سرکه سیب دارای میزان بالایی آنتی اکسیدان است که خاصیت ضد التهابی داشته و باعث کاهش درد در نواحی گردن میگردد. برای این منظور پارچهای را با مقداری از سرکه سیب آغشته کرده و بر روی گردن خود بگذارید.
استراحت و بهرهگیری از بالشت مناسب
برخی از دردهای ناحیه گردن با کمی استراحت و انتخاب یک بالشت مناسب التیام مییابند. بنابراین از بالشت استاندارد در هنگام خواب و استراحت استفاده کنید تا سلامت گردن و ستون فقرات شما به خطر نیفتد.
سخن پایانی
در این مقاله با انواع گردن درد، علائم، علل و روشهای خانگی درمان گردن درد آشنا شدید. بسیاری از گردن دردها چندان جدی نیستند و بعد از مدتی برطرف میشوند اما در صورت ادامه بایستی آن را جدی گرفته و به پزشک متخصص مراجعه کرد.
با ما در ارتباط باشید!